Waterland

 

Geschiedenislokaal in de klas

GeschiedenisLokaal is zeer geschikt voor gebruik in de klas. Veel thema's sluiten aan bij één van de tien tijdvakken of vormen een belangrijk regionaal en/of actueel thema. De bronnen zijn per thema gerangschikt en zijn gemakkelijk te downloaden. Leerlingen kunnen ook aan de slag met het Geschiedenislokaal voor spreekbeurten, presentaties en werkstukken, waaronder het profielwerkstuk in de bovenbouw. 

Aan verschillende thema's zijn spelletjes en opdrachten gekoppeld. Onder de knop Opdrachten staan ze allemaal op een rij. Vermeldens waard zijn de speciale programma's 'Migranten in Waterland' (ontwikkeld in samenwerking met het Don Bosco College in Volendam) en 'De kille van Edam' (over het Jodendom in Edam, ontwikkeld in samenwerking met JSG Maimonides in Amsterdam). 

Contact

Op aanvraag kunnen eventueel andere thema's, programma's of opdrachten worden ontwikkeld. Want vragen en suggesties uit het veld zijn zeer welkom.

Voor aanvragen en verdere informatie kunt u contact opnemen met het Waterlands Archief via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0299 411530.