Waterland
Bron

Op 28 juni 1912 trouwden twee inwoners van Volendam in Edam. Dat was gebruikelijk, want in Edam stond het stadhuis van de gemeente. Het waren Georg Richard Wilhelm Hering en Klazina Pauline Spaander. Georg was in Aurich in Duitsland geboren en van beroep kunstschilder. Pauline (zoals ze werd genoemd) was een van de kinderen van Leendert Spaander en Aaltje Kout, zij waren eigenaar van Hotel Spaander in Volendam. Georg was een van de vele kunstschilders die vanaf eind 19e eeuw in Volendam hebben gewoond en gewerkt.

Georg en Pauline kregen een dochtertje, Dorothea, genoemd naar de moeder van Georg. Helaas heeft het huwelijk niet lang geduurd want Pauline stierf in 1918 aan de gevolgen van de Spaanse griep die wereldwijd heel veel slachtoffers heeft gekost.

 

Daarna hertrouwde Georg Hering met Elisabeth Lassalle maar dit was geen gelukkig huwelijk want in 1920 vermoordde Elisabeth Lassalle haar stiefdochter Dorothea door verdrinking in een put. Elisabeth Lassalle werd veroordeeld en stierf in 1920.

Georg Hering trouwde voor de derde keer, met Louise van Meegen. Samen kregen zij in 1923 een zoon, Enno Gustave Georg Hering.

Zie voor meer informatie over Georg Hering:

Georg Hering op Wikipedia

Het gezin van Georg Hering

Zie voor Pauline Spaander en de Spaanse griep deze bron.

 

Herkomst

Datering

1912

Collectie

Archief 0249 Burgerlijke Stand Edam en Volendam, 1811 - 1969

Organisatie

Waterlands Archief

Nummer

Inventarisnr 42


Beschikbare tools

Overzicht van bron(nen) op de kaart

Alle bronnen